Kirándulás

A kirándulásra 2017. április 25-én került sor. 48 fő diák és 2 fő pedagógus vett részt a programon. A kirándulás során a Hadtörténeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Múzeumban vettek részt a diákok egy-egy a pályázatban meghatározott korszakkal kapcsolatos múzeumpedagógiai foglalkozáson.
Pesti Srácok című foglalkozás bemutatása: 1956-ban a magyar nép megelégelte azt a Rákosi Mátyás nevével fémjelzett vezetést, amely gyökeresen és drasztikusan változtatta meg a hazai társadalmi berendezkedést. E rendszer ellen robbant ki október 23-án az a forradalom, amely az egész világ elismerését kivívta. Maroknyi forradalmár a siker csekély reményével vette fel a harcot a világ egyik szuperhatalmával, a Szovjetunióval. A forradalom előzményeiről, főbb eseményeiről, a szemben álló felekről és az általuk használt fegyverekről, eszközökről szólt ez a foglalkozás.
A kirándulás során a történelem szakos kísérő pedagógus egy rövid buszos városnézés keretén belül ismertette a gyermekekkel a forradalom mártírjait, megismerkedhettek a főbb események helyszíneivel.
A kirándulás végén a diákok egy ellenőrző tesztet töltenek ki. A kirándulás sikerét jelzi, hogy a gyermekek sok élménnyel tértek vissza. Az interaktív programok során a történelmi eseményeket sokkal jobban sikerült feldolgozniuk, mintha azt az iskolapad mögül tették volna